Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hüllő szaporítása, hüllők tartása, 12 weboldal.
Kategória leírása: A világon nagyon sok hüllő faj él. Ezeknek a fajoknak szaporodásának módja a tudomány előtt többnyire ismeretes. Még jobban ismerik a hüllők szaporodásmódját azok akik terráriumban gondozzák és tenyésztik őket.

allattenyesztes.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint


Hirdetés
Fürge gyík
Fürge gyík
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCrge_gy%C3%ADk

A fürge gyíkok párzási időszaka májusban kezdődik el. Bár vannak a hímek között összetűzések ebben az időszakban, ezek azonban általában nem olyan veszedelmesek mint más fajok esetében. A nőstény tojásait avar vagy kövek közé rejti. Később a rejtekhelyre földet is szór, így a hőmérséklet is megfelelő lesz és a tojások is védetté válnak a betolakodóktól.

hu.wikipedia.org
Zöld gyíkok szaporodása
Zöld gyíkok szaporodása
http://hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%B6ld_gy%C3%ADk

A zöld gyíkok szaporodása május elején kezdődik. A hímek ilyenkor nagy csatákat vívnak a nőstényekért, aminek sokszor sérülés a vége. A nőstény júniusban rakja le petéit. A kicsinyek nyolcvan nap múlva bújnak ki. Számuk a nőstény fejlettségétől függően 6 - 14 darab. Az időjárástól függ növekedésük üteme.

hu.wikipedia.org
Ékszerteknős tenyésztés
Ékszerteknős tenyésztés
http://www.haziallat.hu/terrarium/gondozas/ekszerteknos-trachemys-scripta/1639/

Az ékszerteknősök mint általában a hüllők tojással szaporodnak. Az ékszerteknős nem tartozik a kimondottan ivadékgondozó fajok közé. A természetben a tojások keltetését a nap végzi el helyettük. Célszerű tehát mesterséges keltetést alkalmazni. A tojásokat viszont forgatni nem szabad. Elég soká kelnek ki a kis teknősök, a kelési idő akár 100-120 nap is lehet.

www.haziallat.hu
Teknős
Teknős
http://www.teknosinfo.hu/szaporit/szapor.html

A teknősök szaporítása ellentétben a közhiedelemmel nem nehéz. A fogságban tartott teknősök tojásrakó helyét mesterségen befolyásolhatjuk. A talaj tőzeg vagy homok -tőzeg keveréke legyen.

www.teknosinfo.hu
Teknősek tudatos szaporítása
Teknősek tudatos szaporítása
http://www.teknos.eoldal.hu/cikkek/szaporitas.html

A teknősöket általában csak teleltetés után lehet szaporítani. Bár vannak különleges példányok amelyek enélkül is szaporodnak. A szaporítás egyik előfeltétele a tojásrakó hely. Ennek mérete legalább a terrárium méretének egyharmada legyen. Amikor a nőstény lerakja a tojásokat utána mindenképp vegyük el tőle és tegyük bele a tojásokat a keltetőbe.

www.teknos.eoldal.hu
Kígyótenyészet
Kígyótenyészet
http://www.csaszterreptiles.gportal.hu/

Az oldalon nagy mennyiségű eladó kígyók és siklók vannak amelyek közvetlenül a tenyésztőtől megrendelhetők.

www.csaszterreptiles.gportal.hu
Tarajos gőte szaporodása
Tarajos gőte szaporodása
http://www.tananyag.almasi.hu/krez/a_vizpart/hal_beka_hullo/tarajosgote.htm

A tarajos gőték általában májusban vagy júniusban rakják le petéiket. A lárvák egészen szeptemberig a vízben maradnak,csak átalakulásuk után mennek ki a szárazföldre.

www.tananyag.almasi.hu
Mocsári teknős
Mocsári teknős
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/1894.html

A mocsári teknősök nagyon ellenállóak. Szaporításuk sem nehéz. A tojásokat mindig napkelte előtt,pontosan este hét és nyolc óra között rakják le. A fészket közvetlenül tojásrakás után kezdik elépíteni így a folyamat akár egész éjszaka is tarthat.

mek.niif.hu
Leopárd gekkó szaporítása
Leopárd gekkó szaporítása
http://users.atw.hu/mygekko/html/szaporitasuk.html

A leopárd gekkók tenyésztése nem nevezhető túl egyszerű feladatnak. A gekkók párosával rakják le tojásaikat. A tojásokat nem mindig könnyű észrevenni mert elássák azokat. Lehetőleg azonban derítsük ki hová ásták és vegyük ki mert megehetik őket.

users.atw.hu
Pitonok
Pitonok
http://www.haziallat.hu/terrarium/hullo-fajok/oriaskigyok-szaporodasa/4836/

A pitonok akár sok egyéb hüllő, szaporodás előtt megverekszenek a nők kegyeiért. A kelési idő általában két három hónap attól függően hogy milyenek a hőmérsékleti viszonyok. A kis pitonok a szülők párzásától számított 4- 6 hónap után látják meg a világot.

www.haziallat.hu
Krokodil
Krokodil
http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%ADlusi_krokodil

A krokodilok nem a kor, hanem a testméret alapján válnak ivaréretté. A párzási időszak novembertől decemberig tart. A nőstények a parti homokba ássák tojásaikat. A krokodilok nemét érdekes módon a hőmérséklet határozza meg. 30 fok alatt kizárólag nőstények, 33,9 fok felett pedig nőstények jönnek a világra.

hu.wikipedia.org
Kígyók párzása
Kígyók párzása
http://www.haziallat.hu/terrarium/gondozas/kigyo-parzas-kopulacio/1299/

A kígyók különösebben a párzás időszakában melegségre vágynak. Nagyom fontos hogy ne háborgassuk őket ilyenkor. Az aktus néhány óra hosszáig tart.

www.haziallat.hu

Hirdetés


Aktív linkek: 279 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 11600