Hüllő szaporítása, hüllők tartása > Állattenyésztés - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hüllő szaporítása, hüllők tartása > 12 weboldal. Kategória leírása: A világon nagyon sok hüllő faj él. Ezeknek a fajoknak szaporodásának módja a tudomány előtt többnyire ismeretes. Még jobban ismerik a hüllők szaporodásmódját azok akik terráriumban gondozzák és tenyésztik őket.

allattenyesztes.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Leopárd gekkó szaporítása
http://users.atw.hu/mygekko/html/szaporitasuk.html

A leopárd gekkók tenyésztése nem nevezhető túl egyszerű feladatnak. A gekkók párosával rakják le tojásaikat. A tojásokat nem mindig könnyű észrevenni mert elássák azokat. Lehetőleg azonban derítsük ki hová ásták és vegyük ki mert megehetik őket.

Leopárd gekkó szaporítása
Ékszerteknős tenyésztés
http://www.haziallat.hu/terrarium/gondozas/ekszerteknos-trachemys-scripta/1639/

Az ékszerteknősök mint általában a hüllők tojással szaporodnak. Az ékszerteknős nem tartozik a kimondottan ivadékgondozó fajok közé. A természetben a tojások keltetését a nap végzi el helyettük. Célszerű tehát mesterséges keltetést alkalmazni. A tojásokat viszont forgatni nem szabad. Elég soká kelnek ki a kis teknősök, a kelési idő akár 100-120 nap is lehet.

Ékszerteknős tenyésztés
Tarajos gőte szaporodása
http://www.tananyag.almasi.hu/krez/a_vizpart/hal_beka_hullo/tarajosgote.htm

A tarajos gőték általában májusban vagy júniusban rakják le petéiket. A lárvák egészen szeptemberig a vízben maradnak,csak átalakulásuk után mennek ki a szárazföldre.

Tarajos gőte szaporodása
Teknősek tudatos szaporítása
http://www.teknos.eoldal.hu/cikkek/szaporitas.html

A teknősöket általában csak teleltetés után lehet szaporítani. Bár vannak különleges példányok amelyek enélkül is szaporodnak. A szaporítás egyik előfeltétele a tojásrakó hely. Ennek mérete legalább a terrárium méretének egyharmada legyen. Amikor a nőstény lerakja a tojásokat utána mindenképp vegyük el tőle és tegyük bele a tojásokat a keltetőbe.

Teknősek tudatos szaporítása
Fürge gyík
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCrge_gy%C3%ADk

A fürge gyíkok párzási időszaka májusban kezdődik el. Bár vannak a hímek között összetűzések ebben az időszakban, ezek azonban általában nem olyan veszedelmesek mint más fajok esetében. A nőstény tojásait avar vagy kövek közé rejti. Később a rejtekhelyre földet is szór, így a hőmérséklet is megfelelő lesz és a tojások is védetté válnak a betolakodóktól.

Fürge gyík
Zöld gyíkok szaporodása
http://hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%B6ld_gy%C3%ADk

A zöld gyíkok szaporodása május elején kezdődik. A hímek ilyenkor nagy csatákat vívnak a nőstényekért, aminek sokszor sérülés a vége. A nőstény júniusban rakja le petéit. A kicsinyek nyolcvan nap múlva bújnak ki. Számuk a nőstény fejlettségétől függően 6 - 14 darab. Az időjárástól függ növekedésük üteme.

Zöld gyíkok szaporodása
Kígyótenyészet
http://www.csaszterreptiles.gportal.hu/

Az oldalon nagy mennyiségű eladó kígyók és siklók vannak amelyek közvetlenül a tenyésztőtől megrendelhetők.

Kígyótenyészet
Teknős
http://www.teknosinfo.hu/szaporit/szapor.html

A teknősök szaporítása ellentétben a közhiedelemmel nem nehéz. A fogságban tartott teknősök tojásrakó helyét mesterségen befolyásolhatjuk. A talaj tőzeg vagy homok -tőzeg keveréke legyen.

Teknős
Mocsári teknős
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/1894.html

A mocsári teknősök nagyon ellenállóak. Szaporításuk sem nehéz. A tojásokat mindig napkelte előtt,pontosan este hét és nyolc óra között rakják le. A fészket közvetlenül tojásrakás után kezdik elépíteni így a folyamat akár egész éjszaka is tarthat.

Mocsári teknős
Krokodil
http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%ADlusi_krokodil

A krokodilok nem a kor, hanem a testméret alapján válnak ivaréretté. A párzási időszak novembertől decemberig tart. A nőstények a parti homokba ássák tojásaikat. A krokodilok nemét érdekes módon a hőmérséklet határozza meg. 30 fok alatt kizárólag nőstények, 33,9 fok felett pedig nőstények jönnek a világra.

Krokodil
Kígyók párzása
http://www.haziallat.hu/terrarium/gondozas/kigyo-parzas-kopulacio/1299/

A kígyók különösebben a párzás időszakában melegségre vágynak. Nagyom fontos hogy ne háborgassuk őket ilyenkor. Az aktus néhány óra hosszáig tart.

Kígyók párzása
Pitonok
http://www.haziallat.hu/terrarium/hullo-fajok/oriaskigyok-szaporodasa/4836/

A pitonok akár sok egyéb hüllő, szaporodás előtt megverekszenek a nők kegyeiért. A kelési idő általában két három hónap attól függően hogy milyenek a hőmérsékleti viszonyok. A kis pitonok a szülők párzásától számított 4- 6 hónap után látják meg a világot.

Pitonok
Hirdetések
Oldal leírása
allattenyesztes.wyw.hu: Állattenyésztés katalógus. Állattenyésztéssel, állattartással foglalkozó honlapok gyűjteménye. Állattenyésztés, állattartás. Háziállatok, haszonállatok és hobbiállatok tenyésztése, takarmányozása, korszerű állattartás technológiája. Szaktanácsadás, szervezetek valamint tenyésztők.
Gyűjteményünkben 254 válogatott állattenyésztés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 254 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 13274