Cikk, információ, hír > Állattenyésztés - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Cikk, információ, hír > 13 weboldal. Kategória leírása: Az állattenyésztés témakörhöz kapcsolódó témájú hírek, cikkek, érdekes írások összefoglaló kategóriája.

allattenyesztes.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Célok
Célok
http://www.agroinform.com/tags/%C3%A1llatteny%C3%A9szt%C3%A9s

Az álllattenyésztés egyik fő célja hogy állati termékeket állítsanak elő megfelelő mennyiségben és minőségben. Ilyen termék például a hús, de a tojás és tej is. Szintén cél nyersanyagok biztosítása a textiliparnak és a bőriparnak.

www.agroinform.com
Emberséges bánásmód
Emberséges bánásmód
http://www.mindmegette.hu/emberseges-allattenyesztes-egeszseges-taplalkozas- ...

Az állatokkal is emberségesen kell bánni az állattartás és állattenyésztés folyamán. A jól tartott állatok meghálálják a törődést és az így nevelt állatok fogyasztása az egészségre is jobb hatással van.

www.mindmegette.hu
A szezonális terméketlenség
A szezonális terméketlenség
http://allattenyeszteslap.hu/hu/irasok/kocak-szezonalis-termeketlensegerol

A szezonális terméketlenség komoly problémákat okozhat az állattenyésztésből élők köreiben. A szezonális terméketlenség a gyakorlatban a tenyészállatok és - nőstények időszakos vemhesülési problémáit jelenti. Ez a jelenség főleg nyáron és a késő őszi időszakban fordul elő. Az állatok nehezebben vagy később kezdenek el búgni, sőt megnő az egyáltalán nem búgó állatok száma.Jellemző még hogy ilyenkor a süldők ivarérettsége kitolódik. Érdekes hogy több mint negyven év komoly tudományos kutatómunka után sem lehet pontosan tudni hogy ezt a kedvezőtlen jelenséget mi okozza. Egyelőre csak azt sikerült megállapítani melyek a veszélyeztetett csoportok.

allattenyeszteslap.hu
Búzacsirával a tehenek egészségéért
Búzacsirával a tehenek egészségéért
http://www.haszon.hu/agrar/allattenyesztes/473-buzacsirat-a-tehennek.html

Magyar kutatóknak sikerült előállítani egy speciális búzacsíra-kivonatot amely sokat javíthat az állatok egészségén. Az eddigi eredmények nagyon biztatóak.

www.haszon.hu
Nehéz helyzetben
Nehéz helyzetben
http://www.elelmiszer.hu/cikk/veszelyben_az_unios_allattenyesztes_jovoje

Nehéz helyzetben van a magyar állattenyésztés, az elmúlt évben a sertésállomány mintegy egymillióval csökkent. Ennek egyik fő oka hogy a gazdák kiszolgáltatottá váltak a takarmányárak változásainak.

www.elelmiszer.hu
Válság az EU-ban
Válság az EU-ban
http://www.metropol.hu/cikk/650091

Az Európai Unióban is válság fenyegeti az ágazatot. Ennek fő okozója hogy az európaiak túlságosan függő viszonyba kerültek a tengerentúli exporttól ami jelentősen megemeli az egyébként sem alacsony költségeket.

www.metropol.hu
A szakma születése
A szakma születése
http://www.elib.hu/02100/02185/html/1134.html

A korszerű hazai állattenyésztés nem kis mértékben köszönhető Tormay Bélának. Kezdetben oktatóként tevékenykedett, később az államigazgatásban folytatta. Utána az Állattenyésztéstani Tanszék vezetését vállalta el. Nevéhez sok magyar állatfajta kialakítása köthető. A mangalica, a magyar tarkamarha, a fehér magyar hússertés, a magyar ló, a magyar tyúk egyaránt az ő nevéhez köthető. Könyve is megjelent Általános tenyésztéstan címmel. Munkássága jelentős eredménye hogy Magyarország a nemzetközi állattenyésztés középpontjába került.Az első világháborút megelőzően Magyarország a kilencedik helyre került szarvasmarha tenyésztésben.

www.elib.hu
Írások, hírek
Írások, hírek
http://mmgonline.hu/hu/irasok/allattenyesztes

Állattenyésztésről szóló cikkek, hírek, érdekességek, tudósítások.

mmgonline.hu
Új ketrecek
Új ketrecek
http://mmgonline.hu/hu/irasok/allattenyesztes/gazdasagosabb-termeles-az-uj-k ...

Az uniós irányelvek miatt olyan ketreceket kell előállítani amely megfelel az uniós szabványoknak.

mmgonline.hu
Állatvédő Liga
Állatvédő Liga
http://www.feherkeresztliga.hu/

A Fehérkereszt Állatvédő Liga az állatok jogaiért küzd.

www.feherkeresztliga.hu
Intézkedési terv
Intézkedési terv
http://agrarszektor.hu/hir/1242/letfeltetele_az_orszagnak_az_allattenyesztes ...

A nehéz helyzetben lévő sertéságazat megmentésére intézkedési tervet dolgoztak ki. A Vidékfejlesztési Minisztérium által készített tervet hamarosan nyilvános vitára bocsátják. A fő cél az hogy minél jobb minőségű magyar hús kerüljön a vásárlók asztalára.

agrarszektor.hu
Állattenyésztés a világháborúk között
Állattenyésztés a világháborúk között
http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/1135.html

A kor jelentős alakja Újhelyi Imre volt aki nagy harcot folytatott a gümőkór ellen. Ez a súlyos fertőző betegség a szarvasmarhák között akkoriban jelentő méreteket öltött,a szarvasmarha állomány jelentős része fertőzött volt. Újhelyi nagy eredményeket ért el a gümőkór elleni küzdelemben,a Bang - Újhelyi eljárás nemzetközi viszonylatban is ismertté tette a nevét. Ő alapította meg a Magyar Szarvasmarhatenyésztő egyesületet. A Magyar szarvasmarhatenyésztő Egyesület nagy küzdelmet indított a formalizmus ellen. Az egyesületbe igazi parasztokat toboroztak és a szarvasmarhákat tejtermelő képességük alapján szelektálták.

mek.oszk.hu
Állattenyésztési napok
Állattenyésztési napok
http://www.termelotol.hu/hirek/xix-alfoldi-allattenyesztesi-es-mezogazda-napok

A XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok a szakma egyik nagyon fontos eseménye. Rengeteg érdekes program várja az állattenyésztési napon résztvevő közönséget.

www.termelotol.hu
Oldal leírása
allattenyesztes.wyw.hu: Állattenyésztés katalógus. Állattenyésztéssel, állattartással foglalkozó honlapok gyűjteménye. Állattenyésztés, állattartás. Háziállatok, haszonállatok és hobbiállatok tenyésztése, takarmányozása, korszerű állattartás technológiája. Szaktanácsadás, szervezetek valamint tenyésztők.
Gyűjteményünkben 252 válogatott állattenyésztés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 252 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 12689